Читај ми!

Убијен нападач на израелске војнике

Један Палестинац убијен је након што је отворио ватру на израелске војнике на контролном пункту на Западној обали.

Размена ватре, у којој није било повреда на израелској страни, догодила се на контролном пункту Бекаот у Јорданској долини другог петка муслиманског месеца поста Рамазана. Израел је поводом Рамазана ублажио нека ограничења на путовања Палестинаца са Западне обале у Јерусалим, преноси Танјуг.

"Палестинско возило стигло је на контролни пункт Бекаот, терориста у возилу је пуцао на војнике, који су одговорили и идентификовали погодак," наведено је у војном саопштењу.

Израелска војска је најпре навела да јој није познато какве ране је задобио нападач, а после се испоставило да је убијен, да је његово тело лежало крај пута на попришту пуцњаве док га амбулантно возило није одвезло после више сати.

Други детаљи о идентитету нападача нису обелодањени, пренео је Асошијетед прес.

Званичници на Западној обали нису имали никакве податке и ниједна милитанта организација није преузела одговорност за напад.

Јорданска долина је подручје на Западној обали под израелском контролом, а граничи се са Јорданом.

На палестинским територијама током Рамазана избило је спорадично насиље.

У недељу је један Палестинац са Западне обале убио израелског полицајца крај јерусалимског старог града, који је потом на њега пуцао. Обојица су тешко рањени. У одговору на тај напад, укинуте су дозволе за улазак у Израел становницима села у коме живи нападач.

У уторак је ракета из Појас Газе пала у јужни Израел. У знак одмазде Израел је укинуо дозволе за 500 житеља Газе да дођу у Јерусалим на молитве током Рамазана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи