Читај ми!

Сирија, рањен џихадиста пореклом из БиХ

Џихадиста из Аустрије пореклом из БиХ, који је последњих месеци постао познат на интернету представљајући се као Зајед ел Б. рањен је у околини Кобанеа, на граници са Сиријом.

Како пишу Независне новине, реч је о 19-годишњем младићу из аустријског града Линца пореклом из БиХ, који је октобра прошле године отишао у Сирију, преноси Танјуг.

Постао је познат по видео-клиповима које поставља на интернет, а у једном од њих прети и Аустрији речима – "када се вратим, вратићу се с људима који више воле смрт, него што ви волите живот".

Према подацима аустријских власти, он је напустио ту земљу 14. октобра прошле године, а преко Турске је отишао у Сирију. Наводно је у Сирију отишао пошто је изгубио посао у Линцу.

Аустријска полиција истражује материјал који он поставља на интернет, а уколико се испостави да је аутентичан, из полиције кажу да је онда реч о једном од најрадикалнијих екстермиста који су отишли из Аустрије.

На видео-снимцима се увек појављује у маскирној униформи, држећи оружје и позирајући испред заставе Исламске државе. На овим снимцима, како преноси лист, он сам себе назива терористом.

Један од његових познаника, који је још с њим у контакту, потврдио је да је Зајед ел Б. био рањен, али да је сада добро. "Био је рањен у пределу лица, али је оздравио и спреман је за борбу", тврди тај младић.

Према неким информацијама, Зајед ел Б. је у Аустрији био у контакту с познатим аустријским џихадистима, Фирасом А. и Оливером Н.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи