Читај ми!

После свргавања Мурсија убијено 2.600 људи?

Скоро 2.600 људи убијено је у Египту током насиља после свргавања Мухамеда Мурсија, а скоро половина жртава били су приврженици свргнутог председника, саопштио је директор египатске државне агенције за људска права.

Период у коме су убиства извршена је од јуна 2013. до децембра 2014, прецизирао је Мухамед Фај, директор Националног савета за људска права додајући да је такође 700 полицајаца и 550 цивила убијено у истом периоду, наводи Танјуг.

Наведени период, по наводу агенције Асошијетед прес, "отприлике" одговара датуму када је, 3. јула 2013, војска свргла првог слободно изабраног египатског председника, исламистичког лидера Мухамеда Мурсија, и потоњим нередима у којима је сломљен отпор Мурсијевог Муслиманског братства у серији сукоба са снагама реда.

Скоро 600 Мурсијевих присталица убијено је само једног дана, 14. августа 2013, када је полиција у Каиру разбила два седећа протеста Мурсијеваца.

У међувремену, египатске власти започеле су рушење седишта странке бившег египатског председника Хоснија Мубарака, некада симбола његовог ауторитарног режима који је запаљен током устанка 2011. године када је свргнут с власти.

Седиште Национално демократске странке се налази у самом центру Каира на тргу Тахрир где су почели улични антивладини протести пре четири године.

Радници булдожерима руше четвороспратницу на обали Нила као и суседну, некада државну, зграду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи