Напад бомбашšа-самоубице код Мисрате, ИС преузео одговорност

Пет особа је погинуло, а осам рањено, у нападу бомбаша-самоубице на један контролни пункт у близини либијског града Мисрате, за који је одговорност преузела Исламска држава, саопштили су безбедносни званичници.

Бомбаш-самоубица ударио је аутомобилом напуњеним екплозивом у главни контролни пункт западно од Мисрате, на аутопуту за престоницу Триполи, а у експлозији је оштећено неколико возила и оближњих радњи, наводи Ројтерс, преноси Танјуг.

Екстремистичка група ИС преузела је одговорност за напад, који је, према саопштењу које је објавила на Твитеру, извео један Тунишанин.

Џихадисти ИС изводили су више напада на подручју Мисрате, као и у другим деловима земље користећи безбедносни вакуум док се две ривалске владе боре за контролу над Либијом.

"Подржаћемо сву војску, полицију и револуционарне снаге у борби и протеривању ових неверника који су дошли у Либију тврдећи да представљају ислам", рекао је премијер незваничне либијске владе Халифа Гвел за британску агенцију на месту напада.

"Ислам их се одриче", додао је Гвел.

Град Мисрата, источно од Триполија, уз незваничну је владу која контролише либијску престоницу, док међународно призната влада премијера Абдулаха ал-Тинија делује са истока Либије, пошто је изгубила контролу над главним градом прошлог августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи