Смртоносна врелина у Индији однела 800 живота

Од врелог таласа који последњих дана погађа велике делове Индије страдало је најмање 800 људи. Температуре су у неким областима близу 50 степени Целзијуса.

У болницама је ванредно стање јер стално пристижу жртве топлотних удара. Грађанима се саветује да ако могу остану код куће или да се заштите ако морају да напуштају домове, јавља Танјуг.

Највише жртава има у савезној држави Андра Прадеш, на југу Индије, где је у последњих недељу дана регистрована је 551 жртва врућина.

У суседној савезној држави Телангана од превеликих врућина је страдала 231 особа.

На западу Индије, у савезној држави Ориса, потврђена је смрт 11 особа као последица врелог таласа. У савезној држави Западни Бенгал, на истоку Индије, врућинама је подлегло 13 људи.

Према писању листа Хиндустан тајмс, температура у Њу Делхију јуче је износила 45,5 степени и то је највиша температура последње две године.

Овај лист је на насловној страни објавио фотографију делхијског асфалта који се топи, док се беле линије "зебре" на пешачком прелазу увијају и нестају.

Сваке године на врхунцу летњих врућина у Индији умиру стотине људи, најчешће из најсиромашнијих слојева друштва, док хиљаде остају без струје јер је и тако слаба електромрежа додатно оптерећена непрестаним радом клима уређаја.

Хиндустан тајмс упозорава да би у неким од најтеже погођених савезних држава суша могла да наступи пре него што стигну монсунске кише.

У савезној држави Керала, на крајњем југу Индије, монсунске кише би могле да стигну већ крајем овог месеца, али ће проћи недеље док стигну до сушних висоравни на северу земље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи