Кијев: Убиство Мозговоја интерни обрачун

Украјинске власти оцениле су да је убиство једног од лидера проруских побуњеника у суботу у Доњецку повезана са интерним обрачуном побуњеника на истоку Украјине, док проруске снаге оптужују власти у Кијеву за то убиство.

Алексеј Мозговој, вођа полицијског батаљона Луганске Народне Републике, убијен је јуче заједно с још неколико других проруских активиста у нападу на његов аутомобил, преноси Бета.

"На окупираној територији Луганск воде се сукоби између самих побуњеника", рекао је портпарол украјинске војске Олександар Мотузијаник и додао да је 33-годишњи Мозговој био у сукобу с побуњеничким властима.

Мозговој се налазио у свом аутомобилу за време напада око 40 километара од Луганска.

Непознати нападачи пуцали су из митраљеза у аутомобил и убили седам особа, међу којима је био и локални лидер.

Проруски активисти су навели да сумњају у "акт саботаже украјинских власти" и да су отвориле истрагу о убиству.

Мозговој је предводио батаљон познат као "Фантоми" који је био укључен у неколико жестоких сукоба на истоку Украјине где је за више од годину дана погинуло око 6.200 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи