Џихадисти убили 400 цивила у Палмири?

Џихадисти Исламске државе убили су 400 цивила у Палмири, јавила је сиријска државна телевизија, преноси "Ројтерс". Триста побуњеника убијено у ваздушним нападима сиријских снага којима је циљ ослобађање војника из болнице у Идлибу.

Међу убијенима је највише жена и деце, јавља сиријска телевизија. Снаге Исламске државе преузеле су пре неколико дана потпуну контролу над Палмиром.

Озлоглашени џихадисти који су оснивали калифат прошле године на територији Ирака и Сирије, прокрчили су пут у Палмиру пешице, после продора на северу града. Палмира се налази на Унесковој листи светске културне баштине и представља праву оазу са рушевинама из античког доба.

Догађаји у Палмири изазвали су оштре реакције јавности, а Унеско је саопштио да би уништење овог града био "огроман губитак за човечанство".

Сиријска државна телевизија сопштава и да је 300 особа убијено, а више стотина рањено у ваздушним нападима сиријских снага којима је циљ ослобађање војника из болнице у Идлибу.

Сиријски побуњеници, међу њима и припадници Нусра фронта повезаног са Ал Каидом, заузели су у петак болницу од владиних снага коју су држали под опсадом од краја априла.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи