Пронађене масовне гробнице миграната у Малезији

У Малезији пронађене масовне гробнице са, како се верује, телима стотине миграната из Мјанмара и Бангладеша.

Према писању листа Утусан Малезија, полиција је на две локације у северној малезијској покрајини Перлис, на граници са Тајландом, пронашла 30 великих гробница у којима се налазе остаци стотина људи, преноси Танјуг.

Mалезијски министар унутрашњих послова Захид Хамиди потврдио је постојање масовних гробница миграната пошто су пронађена бројна тела на северу земље у близини кампова трговаца људима, објављено је на сајту листа Стар.

Захид је рекао да су масовне гробнице миграната пронађене дуж границе са Тајландом.

"Али не знам колико их има. Вероватно ћемо пронаћи још тела", рекао је Захид, пренела је агенција АФП. 

Лист Стар је објавио да је у само једној масовној гробници у петак пронађено готово стотину тела, преноси Ројтерс.

Један неименовани полицијски званичник је, такође, рекао да се на локацији масовних гробница налазе полицијски командоси и форензички експерти и додао да засад није познато колико има тих гробница, нити колико је тела пронађено.

Поред тога, није јасно да ли тела припадају члановима муслиманске мањине из Мјанмара, Рохингјама, рекао је анонимни полицијски званичник.

Север Малезије се налази на путу којим кријумчари доводе људе у југоисточну Азију бродом из Мјанмара. Већина тих избеглица су Рохингје, који тврде да су у Малезији изложени прогону, али има и доста Бангладежана у потрази за послом.

Овог месеца је више од 3.000 миграната, углавном из Мјанмара и Бангладеша, бродовима стигло у Малезију и Индонезију, након што су неки од њих провели више дана на отвореном мору јер ниједна земља није хтела да их прими.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи