Напад талибана на полицију

Талибански побуњеници напали су 10 полицијских пунктовa на нестабилном југу и убили најмање 10 полицајаца, док је 16 рањено, саопштиле су авганистанске власти.

Директор Заједничке канцеларије за координацију провинције Хелманд Мухамед Исмаил Хотаки рекао је да су талибански борци напали 10 полицијских пунктова у Сангин дистрикту и да су талибани заробили три таква пунктова и наставили са нападима, преноси Танјуг.

Хотаки је потврдио да је у нападима убијено најмање 10 полицајаца и рањено 16, мада је заменик полиције дистрикта Хаџи Бари рекао да су пронашли тела најмање 13 убијених полицајаца и да је 15 рањено, пренела је агенција АП.

"Имамо контролу над 80 одсто контролних пунктова и тренутно се боримо са талибанима на два контролна пункта. Број талибана је већи и они нас нападају пуном снагом, а овај ниво силе показује да су у доброј позицији да ударе", рекао је Бери.

Авганистанске снаге безбедности се боре против талибана у провинцији Хелманд скоро три месеца после покретања операције с циљем да покажу своју снагу побуњеницима пред долазак топлог времена и очекиваног почетка њихових интензивних акција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи