Масовна подршка Ердогану и Давутоглуу

Турски премијер Ахмет Давутоглу одржао је у Истанбулу највећи до сада предизборни митинг са кога је поручио да само његовој странци Правде и развоја (АКП) може бити поверена будућност Турске на изборима 7. јуна.

На десетине хиљада људи испунило је отворени простор у четврти Малтепе у Истанбулу како би чули Давутогла, бившег министра спољних послова, који је преузео дужност премијера и лидера АКП, пошто је Реџеп Тајип Ердоган изабран за шефа државе у августу прошле године, преноси Танјуг.

"Они (опозиција) причају. АКП дела", рекао је Давутоглу, понављајући главни предизборни слоган своје странке.

Говорећи испред своје велике фотографије под слоганом "Заједно смо јачи" Давутоглу је настојао да се повеже са присталицама, бацајући цвеће у гомилу, пренео је АФП.

Давутоглу се налази под великим притиском да покаже своју политичку величину на изборима, на којима АКП први пут учествује са другим лидером.

Критикован од стране неких да му недостаје Ердоганова харизма, Давутоглу је на скуп дошао у маниру рок звезде, кружећи у свом хеликоптеру пре него што се спустио у близини.

Ердоган је, такође, говорио на скупу коме је присуствовало више хиљада људи у граду Кајсерију у Анадолији, истичући да избори представљају "прекретницу за Турску".

Оснивач исламистичке странке АКП који је изабран у августу за председника после више од деценије на месту премијера, жели да учврсти своју улогу првог човека Турске са извршним овлашћењима председника налик на САД, навела је француска агенција.

Уставни амандмани захтевају подршку више од две трећине од 550 посланика у парламенту, односно глас њих најмање 367.

АКП, која тренутно има 312 посланика, тежи већој заступљености у парламенту, након избора заказаних за 7. јун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи