Читај ми!

Нетанјаху Путину: Одлука Москве учиниће Иран агресивнијим

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху је, у телефонском разговору са руским председником Владимиром Путином, изразио разочарање Израела због одлуке Москве да укине забрану продаје противракетног система одбране Техерану.

Бењамин Нетанјаху је рекао Владимиру Путину да ће одлука Русије само учинити да Иран постане агресивнији у региону и запрети безбедности Блиског истока, наведено је у саопштењу из премијеровог кабинета, преноси Танјуг.

У разговору који је трајао скоро један сат, Путин је настојао да одагна забринутост због своје одлуке.

На основу председничког декрета скинута је забрана да се испоручи ракетни систем Ирану преко територије Русије или ван ње авионима или бродовима који плове под руском заставом, подсећају израелски медији.

Након разговора с Путином, Нетанјаху је такође рекао да одлука да се укине забрана продаје система С-300 Ирану представља директан резултат нуклеарног споразума између Техерана и светских сила.

"Након тог споразума о оружју има ли икога ко још озбиљно тврди да ће тај споразум с Ираном учинити Блиски исток безбеднијим?", упитао је Нетанјаху.

Путин је у понедељак потписао декрет којима се укида забрана испоруке одбрамбеног система С-300 Ирану. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да је то у светлу напретка у нуклеарним преговорима с Ираном и да нема више потребе за ембаргом.

Израелски министар одбране Моше Јаалон изјавио је да је продаја тог ракетног система директна последица споразума постигнутог у Лозани раније овог месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи