Читај ми!

Патрушев: Запад би Украјину да претвори у полигон за ГМО

Секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев каже да Запад не жели да обнови украјинску економију, већ, како тврди, планира да је претвори у пољопривредну земљу за гајење генетски модификоване хране.

"Све више постаје јасно да западне земље не намеравају да обнове украјинску економију. Они ће да претворе Украјину у пољопривредну земљу", рекао је Патрушев на састанку са колегама из Шангајске организације за сарадњу, преноси Танјуг.

Патрушев је истакао да би Украјина "могла да постане веза између Европе и Азије због свог географског положаја", али да је "очигледно да је Вашингтон спреман на сваки потез да то спречи".

Како је пренела агенција Тас, Патрушев је акције коалиционих снага, предвођених САД, против Исламске државе и других екстремистичких група на Блиском истоку назвао неефикасним.

"Активности антитерористичке коалиције у региону тешко да се могу назвати ефикасним. Позиције терориста се нападају спорадично и селективно", навео је Патрушев.

Према његовим речима, пре него што су се САД умешале, руководство Ирака, Либије и Сирије је чврсто држало контролу над политичком ситуацијом у земљи, не дозвољавајући исламистима да дигну главу.

Шангајска организација за сарадњу, чије су чланице Русија, Кина, Казахстан, Киргистан, Таџикистан и Узбекистан, формирана је 2001. године као регионални безбедносни блок за борбу против претњи радикалних исламиста и кријумчарења дроге из суседног Авганистана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи