Читај ми!

Бродови руске морнарице у Ламаншу

Група бродова руске Северне флоте коју предводи велики противподморнички брод "Северноморск" упловио је у канал Ламанш, саопштила је прес-служба те флоте.

Представник прес-службе Вадим Сјерга рекао је да ће руски бродови упловити у Северно море, а потом у североисточни Атлантик, преноси Танјуг.

У водама северног Атлантика група ће одржати вежбе противваздушне и противподморничке одбране, претовар терета у ходу заједно са танкером "Дубна" и пружање помоћи броду у невољи заједно са спасилачким реморкером СБ-406, пренео је Тас.

Претходно су морнари "Северноморска" у Бискајском заливу одржали вежбе групе бродова, као и увежбавање спасилачких операција са применом ваздухоплова – хеликоптера "ка-27".

"Северноморск" је испловио из главне базе Флоте 20. новембра 2014. године и од тада је препловио више од 18.300 миља, подсећа агенција.

Преносећи ову вест под ознаком "хитно", британска агенција Ројтерс навела је да није необично да руски ратни бродови буду у Ламаншу.

Крајем новембра прошле године руске агенције јавиле су да су бродови Северне флоте допловили до Ламанша, где ће одржати вежбе и да је због невремена одлучено да се пловила склоне у неутралне воде залива Сене.

РИА Новости навела је да су 28. новембра бродови руске морнарице, чију формацију предводи "Северноморск", форсирали најужи део Ламанша, теснац Па де Кале, и ушли у залив Сене, где ће сачекати да прође невреме.

Јединице руске морнарице на "Северноморску", десантном броду "Александар Отраковски", танкеру "Дубна" и спасилачком реморкеру СБ-406 увежбавали су пловидбу теснаца у сложеним хидрометеоролошким условима уз интензивну навигацију, навеле су агенције.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи