Читај ми!

Пентагон: Исламска држава губи територију

Екстремистичка организација Исламска држава изгубила је контролу над 25 до 30 одсто територије коју је држала у Ираку после ваздушних удара коалиционих снага и офанзиве ирачких снага безбедности, саопштио је Пентагон.

Пентагон наводи да, после вишемесечне ваздужне кампање коалиционих снага, предвођених САД, уз подршку ирачких снага, Исламска држава има све мању контролу, преноси Танјуг.

Исламска држава је пре неколико месеци освојила већи део северних и западних делова Ирака, подсећа агенција АФП.

Портпарол Пентагона, пуковник Стив Ворен, изјавио је да су ирачке безбедносне снаге и коалиционе ваздухопловне снаге "несумњиво, Исламској држави нанеле штету".

Ворен је навео да је Исламска држава изгубила контролу над територијом величине од 13.000 до 17.000 квадратних километара.

Коалиционе снаге су од августа извеле 3.244 напада на циљеве Исламске државе, од чега 1.879 у Ираку, а 1.365 у Сирији.

Према подацима Пентагона, Сједињене Државе извеле су око 80 одсто напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи