Читај ми!

Седам Француза починило самоубилачке нападе у Сирији и Ираку

Француски премијер Мануел Валс рекао је да је седам француских грађана, од којих је шест прешло у ислам, починило самоубилачке нападе у Сирији и Ираку.

Говорећи у парламенту где је бранио контроверзни нацрт закона о шпијунажи, Мануел Валс је рекао да је неколико стотина Француза дошло на територију под контролом екстремиста Исламске државе, а да је њих седам починило самоубилачке нападе, преноси Танјуг.

"Најмлађи од њих није имао ни 20 година", рекао је премијер Француске, јавља АФП.

Валс је говорио након што је француски дневни лист Фигаро објавио интервју са комесаром за правду ЕУ Вером Јуровом која је рекла да се процењује да се између 5.000 и 6.000 Европљана бори на страни џихадиста у Сирији.

Исламска држава је у јуну прошле године прогласила калифат на великим деловима територије коју је освојила дуж сиријско-ирачке границе.

Мануел Валс је затражио да влади буде дозвољено да шпијунира грађане по хитном поступку у случају постојања изузетне претње по безбедност грађана, односно да надлежне службе не траже одобрење од независног деветочланог одбора као што је сада случај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи