Читај ми!

Спасена 174 мигранта код туниске обале

Туниска обалска стража и морнарица спасила је 174 мигранта са два брода која су се покварила на путу из Либијe према Италији, саопштила је организација Црвеног полумесеца.

Са бродова који су се налазили у близини туниске југоисточне обале били су упућени позиви за помоћ, преноси АФП.

Након што су спасени, мигранти о чијој националности још увек нема података, су привремено смештени у једно складиште у туниској луци Зарзис, преноси Танјуг.

Италијанска обалска стража је данас објавила како је из мора извучено девет тела миграната, након што је брод на којем је било више од 150 људи потонуо у близини либијске обале. Са тог брода су спасена 144 мигранта.

Избеглице из Африке и са Блиског истока, које беже од конфликата и сиромаштва, све чешће се несигурним и претрпаним бродовима отискују са либијске обале у жељи да дођу до Европе.

Према подацима УНХЦР, у 2014. години је од више од 218.000 миграната, који су кренули преко Медитерана, најмање 3.500 изгубило живот, што ту руту чини најсмртоноснијим мигрантским путем у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи