Читај ми!

Италијански бродови спасили око 1.000 миграната

Италијански и трговачки бродови спасили су близу обале Либије око 1.000 миграната из три претрпана чамца, а пронашли су и један леш, саопштила је италијанска обалска стража.

Мигранти су послали позив за помоћ путем сателитског телефона у петак, навела је обалска стража, без навођења детаља о националности спашених, преноси Ројтерс.

Избеглице и мигранти са Блиског истока и из Африке редовно ризикују на опасном путовању између Либије и Сицилије да би стигли у ЕУ, преноси Танјуг.

Процењује се да се прошле године око 3.500 избеглица удавило када је више од 170.000 успело да стигне у Италију, преко мора.

Најмање 480 миграната је изгубило живот на Медитерану током прва три месеца ове године, док је у истом периоду лане било мање од 50 смртних случајева, навела је Међународна организација за миграције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи