Читај ми!

Четири жртве у бомбардовању Јужног Судана

Четири особе су погинуле, а девет је рањено у ваздушном нападу на територију Јужног Судана, иза кога се верује да стоји суседни Судан, саопштио је портпарол јужносуданског председника.

Верује се да је Судан одговоран јер је једина суседна држава са "историјом овакве врсте напада без провокације", изјавио је портпарол Атени Век Атени.

"Иако нисмо изнели директну оптужбу против Судана, верујемо да је Судан једина држава са 'антоновима' (авионима руске производње) опремљеним да носе бомбе и испусте их на Јужни Судан", рекао је Век за АП.

Међу погинулима у бомбардовању које се догодило у среду је двоје деце, изјавио је Денг Куел Куел, јужносудански званичник задужен за хуманитарна питања у држави Бар ел Газал, на граници са Суданом, преноси Танјуг.

Куел је рекао да се још једно бомбардовање догодило данас, али није саопштио податке о жртвама.

Портпарол јужносуданског председника, такође, је рекао да је данас било ваздушних удара.

Јужни Судан се отцепио од Судана 2011. након деценија оружане борбе, али су сукоби на граници и спорадични бомбашки напади настављени.

Обе државе повремено размењују оптужбе о скривању или пружању подршке побуњеницима, навела је америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи