Читај ми!

Тсарнајев осуђен за напад у Бостону

Џохар Тсарнајев, оптужен за бомбашки напад на бостонском маратону 2013, у којем је убијено троје људи, проглашен је кривим по више тачака оптужнице које повлаче смртну казну, преноси Би-Би-Си.

Порота у Масачусетсу сада треба да одлучи какву казну ће 21-годишњи Тсарнајев добити.

Одлуку да је крив донела је после већања од више од 12 сати, које се протегло на два дана, преноси Бета.

У нападу 2013. када је на финиш линији маратона у Бостону експлодирало неколико бомби рањено је 260 људи.

Адвокати Тсарнајева остали су при томе да је он имао улогу у нападу, али су инсистирали да је његов старији брат, који је убијен, био главни организатор и покретачка снага.

У данима после напада, када су браћа Царнајев покушала да побегну, убијен је и један полицајац.

Би-Би-Си оцењује да је осуђујућа пресуда Тсарнајеву била очекивана, јер је његов адвокат на изненађење свих на почетку суђења рекао да је 21-годишњи студент имао улогу у нападу.

Британски медиј додаје да је то признање било део стратегије одбране да се означи, старији брат, Тамерлан Тсарнајев, као организатор напада, који је извршио пресудан утицај на млађег брата да му се придружи.

Тужиоци су двојицу браће представили као равноправне партнере у плану да "казне Америку" због ратова у муслиманским земљама.

Тсарнајев је пореклом Чечен. Његова породица преселила се у САД око 10 година пре напада у Бостону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи