Читај ми!

Породичне размирице француске ултрадеснице

Лидерка француског екстремно десничарског Националног фронта Марин ле Пен вербално је напала свог оца Жан-Мари ле Пена, оснивача те странке, и успротивила се његовој кандидатури за предстојеће изборе.

Марин ле Пен је поводом антисемитске изјаве коју је њен отац Жан-Мари ле Пен изнео пре 28 година, а недавно поновио, навела у саопштењу да ће убрзо сазвати вођство странке како би нашли "начин да најбоље заштите политичке интересе Националног фронта", јавља Бета.

Ле Пенова је рекла да је обавестила 86 година старог оца да се лично противи његовој кандидатури за децембарске регионалне изборе у области на југу Француске где је популаран и где би могао да победи.

Марин ле Пен је преузела Националне фронт 2011. од оца који је именован за почасног председника.

Навела је да тај статус њеном оцу не даје за право да "узима Национални фронт за таоца", додајући да је његов циљ изгледа да њу "удави".

Од преузимање странке Марин ле Пен је радила на отклањању од антисемитског и расистичког имиџа, маргинализујући старе чланове привржене њеном оцу.

Под њеним вођством, странка је добила значајну подршку бирача и она планира да се кандидује за председницу државе на изборима 2017. године.

Жан-Мари ле Пен је у интервјуу прошле недеље поновио свој став да су гасне коморе нациста само "детаљ у историји рата", а убрзо после тога се Марин ле Пен дистанцирала рекавши да се "дубоко не слаже" са очевом изјавом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи