Читај ми!

Украјина – сукоби, жртве и међусобне оптужбе

Девет цивила погинуло у нападу артиљерије украјинске војске на истоку земље, тврде проруски устаници, оптужујући Кијев да концентрише технику недалеко од линије раздвајања. Украјинске снаге пак наводе да су побуњеници током дана нападали село Широкино код Маријупоља на обали Азовског мора.

Представник проруских снага на истоку Украјине рекао је да су цивили погинули у градовима Јенакијево и Јунокомунаровск, преноси Танјуг.

Заменик командира штаба снага самопроглашене "Доњецке Народне Републике" (ДНР) Едуард Басурин на брифингу је рекао да је за 24 сата забележено да је 22 пута пуцано из правца украјинских снага.

Басурин је такође оптужио украјинске снаге да крше договоре из Минска концентришући технику и војску у непосредној близини од линије раздвајања у зони безбедности.

Према његовим речима, у области Артјомовска, северно од Дебаљцева, има више од 200 комада оклопне технике, девет система вишецевних ракетних бацача "ураган" и шест комада артиљеријског оруђа калибра 122 и 152 милиметра. У самом граду смештено више од 2.000 војника 54. Украјинске моторизоване бригаде.

"Информације украјинских медија о завршетку повлачења тешког наоружања од линије раздвајања 7. марта, не одговарају стварности, јер се целокупна техника налази 20-30 километара од фактичке линије раздвајања и у стању је да се за пар сати врати на своје првобитне положаје", рекао је Басурин.

С друге стране, представник сектора М украјинске војске Олег Сушински рекао је да су проруске снаге данас нападале Широкино и да су борбе трајале читав дан, пренела је агенција Унијан.

Према његовој тврдњи, употребљени су минобацачи калибра 120 милиметара који је, према споразуму из Минска, требало да буду повучени, а да је после 16 сати по локалном времену минобацачка ватра прекинута и замењена ватром из снајпера.

"Украјински војници су све нападе поротивника одбили", додао је Сушински.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару