Читај ми!

Чешком убици требало да буде одузета дозвола за оружје

Чеху који је у уторак из легално држаног пиштоља убио у Ухерском Броду у ресторану током ручка осморо људи а затим и себе требало је да буде одузета дозвола за оружје, пошто се његова породица жалила лекару и полицији да је психички лабилан, јављају чешки медији.

Продужење дозволе за два пиштоља из којих је 63-годишњи Здењек Коварж, незапослени електричар, убио у насумичној пуцњави седам мушкараца и једну жену а једну келнерицу тешко повредио у ресторану "Дружба", затражио је у јануару и добио га је али није стигао да га преузме, наводи Бета.

Само четири дана пред масакр стигао му је позив лекару и психологу да се процени његово психичко здравље, саопштио је шеф локалне полиције Јаромир Ткадлечек а данас је то потврдио и лекар убице, јавља Чешки радио.

"Када је затражио продужење дозволе за ношење оружја његова породица посетила је његовог лекара опште праксе и затражила да не да сагласност зато што је реч о психички поремећеном, опасном и болесном човеку", рекао је градоначелник Ухерског Брода Патрик Кунчар.

Полиција претпоставља да је управо та претња да му неће бити продужена дозвола за два пиштоља која је поседовао 15 година могла да буде окидач да се освети друштву и властима које су наводно шиканирале њега и његову супругу, оболелу од шизофреније и поубија људе у бесомучној пуцњави у насумично одабраном ресторану.

Власник ресторана "Дружба", Павел Карлик саопштио је да га неће поново отворити иако је била врло посећено и омиљено место за паузу за ручак.

"Сувише је стравичан тај доживљај", рекао је Карлик и додао да је срећа што убица није стигао пола сата раније, зато што би тада у ресторану било најмање 80 а не 20 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару