Читај ми!

Већина Американаца против наоружавања Украјине

Више од половине Американаца противи се слању оружја Украјини, иако у САД расте подршка тој мери, показала је најновија анкета истраживачког центра "Пју" из Вашингтона. У случају да САД почну да испоручују оружје Украјини то би довело до ескалације на југоистоку те земље, а Русија би била приморана да одговори, рекао је заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.

Према анкети обављеној овог месеца, 53 одсто Американаца противи се наоружавању Украјине, што је девет процентних поена мање него у априлу прошле године, наводи Танјуг.

У истом пеприоду, учешће оних који се залажу за слање оружја властима у Кијеву, порастао је са 30 на 41 одсто, преноси агенција Спутњик.

Готово половина анкетираних одобрава идеју да САД обучавају украјинске војнике, док је 46 одсто против тога, показало је истраживање.

Иста анкета, обављена на узорку од 1.500 пунолетних грађана, показала је да 70 одсто Американаца има негативно мишљење о руском председнику Владимиру Путину, а чак 40 одсто изузетно негативно.

Свака шеста особа у САД подржава продужетак санкција Русији, док је 34 одсто против те мере, показало је истраживање центра "Пју".

Заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков рекао је да у случају да САД почну да испоручују оружје Украјини то би довело до ескалације на југоистоку те земље, а Русија би била приморана да одговори.

"То би био велики удар на договор постигнут у Минску и довео би до драстичног погоршања ситуације у Украјини", објаснио је Рјабков, а преноси Тас.

"Да ли је то потребно онима који се наводно залажу за нормализацију ситуације у Украјини? Веома сумњам у то. Људи могу да одбацују одговорност за своје поступке, али мора да се заустави то безумље с подстицањем Кијева на рат", указао је Рјабков.

Изјава Рјабкова уследила је након поновног позива украјинског председника Петра Порошенка Сједињеним Америчким Државама да наоружају кијевске снаге.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару