Читај ми!

Путин никад популарнији

Изборни рејтинг руског председника Владимира Путина достигао је максимум од 74 одсто, показујe најновијe истраживањe. Више од 80 одсто Руса верује да Путин добро обавља функцију председника. Аналитичари истичу да Путинов рејтинг расте већ годину дана.

Према анкети Фонда за истраживање јавног мњења, која је спроведена 7. и 8. фебруара, 74 одсто испитаника у Русији одговорило је да би гласало за Путина уколико би се сутра одржали избори за шефа државе, преноси Танјуг.

То је за два одсто више него приликом истраживања које је Фoнд за истраживање јавног мњења спровео 31. јануара и 1. фебруара, наводи агенција Тас.

Рејтинзи осталих политичара нису промењени, па је лидер Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски имао подршку пет одсто бирача, лидер Комунистичке партије Генадиј Зјуганов четири, а бивши лидер Грађанске платформе, бизнисмен Михаил Прохоров један одсто, показује анкета.

Према подацима, 44 одсто испитаника исказало је потпуно поверење у руског председника, док је 41 одсто изабрало одговор "више верујем".

Притом, 84 одсто анкетираних убеђено је да је Путинов рад на функцији добар.

Анекта је спроведена у 64 субјекта федерације на узорку од 3.000 испитаника.

Тас преноси и оцену директора Фонда Института за социјалноекономска и политичка истраживања (ИСЕПИ) Дмитрија Бадовског да је раст Путиновог рејтинга уочљив већ годину дана, од фебруара и марта прошле године, од смене власти у Украјини и уједињења Крима и Севастопоља са Русијом, од када је повећан за 30 одсто.

Бадовски је додао да Путинов рејтинг стабилно премашује 70 одсто већ пола године, од августа-септембра 2014. године.

Према његовим речима, јавно мњење са Путином и његовим активностима повезује наде у стабилизацију и побољшање ситуације у привреди, и уочава његову јасну позицију и озбиљне политичко-дипломатске напоре за нормализацију ситуације у Украјини.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару