Завејана Нова Енглеска

Снежна мећава погодила је Бостон и регију Нова Енглеска, остављајући око четири и по милиона људи да се боре са скоро метар снега. Најмање две особе су изгубиле живот у невремену.

Највеће падавине забележене су у Луненбургу, у држави Масачусетс, где је нападало 91,4 центиметра снега и у Оберну са 88,9 центиметара снежног прекривача, саопштила је америчка Национална метеоролошка служба, јавља агенција Ројтерс, преноси Танјуг.

Око 45.000 потрошача широм Нове Енглеске остало је без струје, саопштиле су локалне електрокомпаније.

Нова Енглеска захвата шест савезних држава на североистоку САд - Мејн, Вермонт, Њу Хемпшир, Масачусетс, Конектикат и Роуд Ајланд.

У невремену је најмање двоје људи изгубило живот. У Трамбулу, у Конектикату 80-годишњак је преминуо је у уторак док је лопатом чистио снег, а у округу Сафок, у предграђу Њујорка, у понедељак увече погинуо је тинејџер када је ударио у бандеру док се санкао на гуми.

Гувернер Масачусетса Чарли Бејкер рекао је да је на неким подручјима те државе нападало и до два метра снега.

Бејкер је апеловао на житеље Масачусетса да се ако је икако могуће клоне и даље путева.

Железнички, аутобуски и подземни саобраћај у Бостону и околини данас је планирано да се уобичајено одвија, једино су предвиђена нека одлагања у јутарњим сатима.

Њујорк, Њу Џерси и Конектикат су ипак избегли најгору олују, упркос страшним прогнозама метеоролога и званичника.

Забрана путовања у тим државама је укинута, пренела је британска агенција.

Би-Би-Си преноси да је америчка Национална метеоролошка служба признала да је направила грешку, прогнозирајући "потенцијално историјску мећаву."

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио бранио је своја претерана упозорења на незапамћено невреме, истакавши да је то радио због тада таквих доступних информација.

Упозорење на мећаву остало је на снази дуж обале од Лонг Ајленда до Мејна, пренео је Би-Би-Си.

Више од 4.700 летова је у САД отказано у уторак, показују подаци сајта "Флајтавер", од којих је више од 80 одсто са аеродрома у Њујорку, Филаделфији и Бостону, пренела је агенција Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару