Читај ми!

Багдад, пуцано на авион "Флај Дубаија"

На авион нискобуџетне компаније "Флај Дубаи" пуцано је на аеродрому у Багдаду. Два путника су лакше рањена од куршума који су пробили авион.

"Емирејтс ерлајнз" у чијем власништву је позната нискотарифна компанија, саопштила је убрзо после тог инцидента да је одлучила да укине све летове за Багдад, преноси Танјуг.

Меци су засули авион убрзо пошто је слетео на аеродром, пренео је Ројтерс изјаву неименованог ирачког званичника.

Представник ваздухопловних власти и безбедносне службе у изјавама тој агенцији потврдили су да се инцидент догодио, а да су два путника лакше рањена кад су, како су навели, три или четири метка пробила авион.

Они нису могли да наведу какво је тачно оружје коришћено.

Међутим, портпарол авио-компаније је саопштио да је реч о ватри која је отворена из лакшег наоружања.

"После слетања авиона "Флај Дубаи" на линији ФЗ-215 на багдадски међународни аеродром, откривена је штета на трупу авиона која је нанета из лаког оружја", навео је портпарол.

Он је рекао да путницима није била потребна медицинска помоћ и додао да је о целом случају покренута истрага.

Компанија "Емирејтс ерлајнз" саопштила је убрзо да је после тог инцидента одлучила да суспендује летове за Багдад.

"Суспендовали смо летове истог трена", изјавио је шеик Маџид ел Муала, потпредседник одељења за комерцијалне послове компаније из Дубаија.

Он је потврдио да је разлог доношења такве одлуке пуцњава на аеродрому.

Осим те компаније, одлуку да обустави летове донеле су и компаније "Етихад ервејз" и "Ер Арабија", у складу са директивом ваздухопловних власти Уједињених Арапских Емирата.

Неименовани званичник ирачких ваздухопловних власти рекао је да је Ирак донео одлуку да на кратко у понедељак обустави летове, али да је највећи број летова од јутрос поново успостављен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару