Ердоган, председник и премијер

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган председаваће седници Владе 5. јануара, изјавио бивши турски министар саобраћаја и члан владајуће партије Бинали Јилдирим. Премијер Ахмет Давутоглу рекао да није заказана седница Кабинета на тај дан.

За 5. јануар није заказана седница Кабинета, рекао је премијер Давутоглу, демантујући изјаву бившег министра да ће тој седници председавати председник Ердоган, али и додајући да је председник надгледао неке седнице Владе, јавља данашњи Хуријет.

Заменик премијера Булент Аринц је био одређенији: "Бинали Јилдирим нема никакву другу функцију сем што је посланик из Измира. Није ни портпарол председника Турске. Неке ствари морају да буду препуштене на одлучивање председнику и премијеру", рекао је гостујући на телевизији 27. децембра.

Хуријет подсећа да је Бинали Јилдирим, члан владајуће Партије правде и развоја (АКП) и дугогодишњи партијски пријатељ Тајипа Ердогана, рекао и да ће председник Турске убудуће свака два месеца одржавати седнице на којима ће председавати Влади.

Према Уставу Турске, пише Хуријет, председник државе може на лични захтев и ако сматра да је то неопходно председавати седницама Владе, а договор о томе треба да постигне са премијером.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи