Читај ми!

Настављена потрага за авионом "Ер Азије"

Индонезија и међународни тим наставили потрагу за авионом "Ер Азије" који је са 162 путника нестао над Јаванским морем. Високи званичник у Индонезији рекао да је авион највероватније на дну мора. Аустралијски авион приметио објекте у мору, али још није јасно да ли је реч о деловима несталог авиона.

Аустралијски авион приметио је објекте за које сумња да припадају несталом авиону недалеко од острва Нангка, 160 километара југозападно од Пангкалана Буна, а што је 1.120 километара удаљено од локације на којој је авион изгубио контакт, пренела је агенција АП, јавља Танјуг.

"Не можемо да будемо сигурни да ли је то део несталог авиона Ер Азије", рекао је званичник и додао да је потрага кренула у том смеру, али да је облачност велика.

Аустралија, Сингапур и Малезија распоредили су авионе и бродове у потрази за авионом који је нестао у недељу ујутро, док породице нестрпљиво чекају вести о својим најближима, јављају светске агенције, преноси Танјуг.

"Наставили смо потрагу за несталим авионом "Ер Азије" у шест часова ујутру. Кренули смо у правцу источног острва Белитунг", изјавио је за АФП Татанг Заинудин, заменик шефа те операције, коју спроводи индонежанска Национална агенција за потрагу и спасавање.

Кина је понудила своје авионе и бродове у потрази за несталим авионом, саопштило је кинеско министарство спољних послова.

Пекинг ће обезбедити и другу помоћ у складу са потребама Индонезије, додаје се у саопштењу.

Авион је изгубио контакт на лету од Сурабаје, на источном индонежанском острву Јави, до Сингапура, након што је посада затражила измену плана лета због олујног времена.

"Према координатама које су нам дате и процена позиције пада у море, хипотеза је да је авион на дну мора", рекао је шеф Националне спасилачке агенције Индонезије Бамбанг Соелистјо.

Тренутно спасилачки тимови претражују подручје где је море дубоко 40-50 метара.

Потрага је јуче прекинута због мрака, а додатне компликације ствара и лоше време, објавило је индонежанско министарство саобраћаја.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи