Читај ми!

Горе три нафтна резервоара у Либији

Три резервоара с нафтом горе у нафтном терминалу Ел Седра, једном од највећих у Либији, после данашњег сукоба либијских снага безбедности и исламистичке милиције које покушавају да заузму тај терминал на истоку Либије.

Један нафтни резервоар запалио се у четвртак увече пошто су га исламисти гађали ракетом, изјавио је портпарол службе обезбеђења те локације Али ел-Хаси и додао да се пожар проширао на два суседна резервоара.

Густ дим данас је у потпуности обавио област Ел Седре и Рас Лануфа, а ако пожар захвати и друге резевоаре, може доћи до еколошке катастрофе.

Од почетка сукоба у том региону 13. децембра, производња нафте је, по наводима стручњака, опала са 800.000 на 350.000 барела нафте дневно.

У Либији су у току најдраматичнији сукоби од свргавања лидера Моамер ел Гадафија с власти 2011. године. Он је потом убијен, а нове власти су се убрзо међусобно завадиле, те сада постоје две ривалске власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи