Читај ми!

Приказивање "Интервјуа" упркос претњама

Упркос претњама, неколико независних биоскопских сала у Америци одлучило је да за католички Божић прикаже спорну комедију студија "Сони", "Интервју".

Један биоскоп у Остину, у Тексасу, и један у Атланти, у Џорџији, били су први који су најавили приказивање политичке сатире о Северној Кореји која је изазвала хаковање странице "Сонија", преноси Танјуг.

У свом саопштењу, "Сони" наводи да ова "ограничена", божићна пројекција представља део напора студија да публици учини филм доступним, те да ће у наредним данима додати још платформи и биоскопа за дистрибуцију.

Након што су хакери прошле недеље запретили насиљем у случају приказивања филма, многи биоскопи су отказали најављене пројекције, а сам студио "Сони" повукао је контроверзно остварење из дистрибуције.

Та одлука је, међутим, изазвала лавину критика у земљи, а међу онима који су осудили тај потез био је и амерички председник Барак Обама.

У међувремену, ФБИ је саопштио да трагови операције масовног хаковања, у оквиру које је неколико нових филмова, приватних имејлова и других докумената процурило на интернет, воде до Северне Кореје.

Филм Интервју је пародија о двојици америчких новинара (играју их Сет Роген и Џејмс Франко), који планирају убиство севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи