Читај ми!

Јапан, расте број повређених у земљотресу

Најмање 39 особа, од којих седам теже, повређено је у земљотресу јачине 6,8 степени Рихтерове скале који је у суботу погодио централни део Јапана. Повређени су углавном задобили преломе, наводи АП. Евакуисано око 1.000 људи.

Најјачи удар претрпела су села Хакуба и Огава, као и град Нагано у истоименој префектури на чијем је северу био епицентер потреса.

Како су саопштиле власти префектуре, најмање 30 кућа срушено је у Хакуби а још седам у оближњем селу Отари.

У неколико насеља прекинуто је снабдевање водом, која се допрема цистернама, а у областима код епицентра евакуисано је око хиљаду људи.

У погођеној области осећају се и даље подземни потреси, који ће трајати још недељу дана и претити ризиком појава клизишта и лавина.

Епицентар земљотреса био је на десет километара дубине, а осетио се у 27 од 47 јапанских префектура.

Нема упозорења на појаву цунамија, а надлежне јапанске власти саопштиле су да нису регистроване никакве неуобичајене појаве на три нуклеарне централе у погођеним областима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи