Kубански лекар заражен еболом

Један од 165 лекара и другог медицинског особља које је Куба послала у Сијера Леоне да помогну у борби против еболе се заразио тим вирусом, објавили су кубански медији.

Др Феликса Баеса Сарију тренутно лече британски лекари у Африци, али ће он, по препоруци Светске здравствене организације, ускоро бити пребачен у специјално одељење болнице у |еневи, саопштило је кубанско Министарство здравља, а пренела агенција АП.

Куба је до сада послала најмање 256 медицинских радника у Сијера Леоне, Либерију и Гвинеју како би помогли у лечењу оболелих од еболе, а тај потез власти у Хавани је наишао на похвале широм света, преноси Танјуг.

Кубанске власти истичу да су њени здравствени радници одлично припремљени за ту мисију, будући да су пре поласка за Африку прошли вишенедељну обуку о заштитним мерама и опреми.

Баес, лекар специјалиста интерне медицине, у недељу је добио високу температуру, а следећег дана му је утврђена ебола.

Није саопштено како се Баес заразио, нити је објављено више детаља о том случају. Баес је први случај заразе еболом неког од кубанских лекара послатих у Африку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи