Читај ми!

Војни арсенал Исламске државе

Исламска држава има велики војни арсенал. Објављен је нови попис шта све користе у својим рушилачким нападима.

Исламска држава "зарађује" више од милион долара дневно и поседује војне ресурсе и територије као ниједна екстремистичка организација до данас, наглашавају Џенин Дејвидсон и Емерсон Брукингс из америчког Савета за спољне односе, пише Dnevnik.hr.

Свој војни успех Исламска држава увелико може да припише великом војном арсеналу.

Оружје, митраљези, ракете – све је то само део велике артиљерије коју је Исламска држава прикупила, купила или пак – опљачкала.

Међу војном опремом коју има Исламска држава су тенкови Т-55, Т-62, Т-72, затим оклопна возила БРДМ-2, МТ-ЛБ, БМП-1, самоходна хаубица 2С-1 – "гвоздика".

Исламска држава поседује и високомобилно вишенаменско возило "хумвее", "калашњиков АК-47", митраљезе, ракете, ракетне бацаче, затим противавионску ракету "стрела-2".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи