Читај ми!

Нигерија, експлозија на аутобуској станици

Најмање пет особа је погинуло, а 12 је повређено у експлозији на аутобуској станици у граду Азареу у држави Баучи на северу Нигерије.

Очевици експлозије су навели да је експлозивна направа била сакривена у једном паркираном возилу и да је активирана даљински, док је полицајац Мухамед Харуна рекао је да су жртве "изгореле до непрепознатљивости", преноси Танјуг.

До сада ниједна организација није преузела одговорност за експлозију, а АФП наводи да је у тој области раније била активна радикална исламистичка група Боко харам.

Агенција истиче да је ово први терористички напад од како су нигеријске власти саопштиле да је закључено примирје са Боко харамом и достигнут договор о ослобађању 219 отетих ученица.

Нигеријска држава Баучи је током петогодишње побуне Боко харама била једна од највише погођених области, а чести су били напади на хришћанско становништво и цркве, које су иницирали припадници те групе.

Боко харам жели формирање Исламске државе на северу насељеном претежно муслиманима, група је расцепкана а њена командна структура није позната, наводи АФП.

Мете групе су објекти повезани са државним структурама, као и лидери верских заједница и цивили.

Према неким подацима, током протеклих пет година у нападима је погинуло 10.000 људи, док је близу 700.000 избегло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи