Оставке на аеродрому "Внуково" због несреће

Директор московског аеродрома "Внуково" и његов заменик поднели оставке, након што је на овом аеродрому у несрећи погинуо Кристоф де Маржери, директор француског енергетског концерна "Тотал".

У саопштењу московског аеродрома наводи се да су "због трагичних догађаја у ноћи између 20. на 21. октобар, директор међународног аеродрома Внуково Андреј Дијаков и његов заменик, резервни поручник авијације Сергеј Солнцев, поднели оставке, које су прихваћене", преноси Танјуг.

Осим тих оставки, суспендовани су и привремени директор аеродромских служби, директор оперативне јединице узлетишта и главни инжењер за одржавање узлетишта, саопштила је прес служба "Внукова".

Руско државно тужилаштво је наложило привођење још четири запослена московског аеродрома "Внуково", у склопу истраге која покушава да утврди узроке несреће у којој су, осим Маржерија, погинуло још троје људи.

Одмах након несреће руски истражитељи су одредили притвор возачу машине за чишћење снега Владимиру Матвиненку, који је наводно изазвао авионску несрећу сударивши се са приватним авионом "Фалкон-50" у којем су били Маржери и још троје људи, пренео је Ројтерс.

Истражитељи наводе да је возач ралице изазвао несрећу тако што је пио на радном месту, што је његов адвокат демантовао.

Полиција је саопштила да су ухапшени водећи сервисни инжињер "Внукова" Владимир Леденев, који је надгледао радове на чишћењу снега те ноћи кад је авион ударио у ралицу, управник задужен за полетања Роман Дунајев, диспечерка-приправница Светлана Кривсун и диспечер Александар Круглов.

Руски истражитељи су саопштили да је за авионску несрећу на московском аеродорому крив "криминални немар" руководилаца аеродрома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи