Хан: Желимо економски спремне кандидате

Европски комесар за суседство и преговоре о проширењу у новом сазиву Европске комисије Јоханес Хан истиче да му је циљ да кандидати за пријем у чланство ЕУ буду и економски спремни за приступање.

Јоханес Хан је у изјави бечком Куриру истакао да му је циљ да, поред чисто формалних преговора, допринесе развоју економских капацитета земаља кандидата, преноси Танјуг.

"Кандидати треба и економски у време приступања да буду спремне да буду пуноправне чланице. То повећава прихватање ширења у актуелним државама чланице", уверен је Хан.

Хан је изразио задовољство што је нова Европска комисија прихваћена већином у Европском парламенту, додајући да су конзервативци и социјалдемократе, као и велики делови либерала дали подршку.

"Мислим да можемо да се ослонимо на ширу подршку", нагласио је Хан.

Разлика између прошле и нове Комисије коју води Жан Клод Јункер, према Хану је у томе што је нови председник пре избора најавио тежишта - привредни раст, радна места и социјална правда, као и енергетска питања и дигитална агенда.

"Ми се концентришемо на мање ствари, које пратимо интензивно и одлучно", појаснио је разлику према комисији коју је водио Жозе Мануел Барозо.

Када је реч о преговорима са Турском, Хан је истакао да постоје преговори са отвореним исходом.

"За Турску важи оно што важи и за све остале кандидате. На земљи је, то јест њеном ангажовању, да дође до приступа", подвукао је Хан.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи