Бомбашки напад на џамију у Багдаду

Најмање 17 верника је погинуло, а 25 рањено у нападу бомбаша-самоубице на шиитску џамију у централном делу престонице Багдада.

Један полицајац је рекао да се нападач разнео експлозивом који је носио у прслуку, када су људи после подневне молитве напуштали џамију Ал Каират у трговачком делу града Синак, преноси Танјуг.

Пoлицајац наводи да је најмање 25 људи рањено у експлозији, док биланс жртава потврђују и болнички извори.

Сличан напад почињен је и јуче када је погинуло најмање 28 особа испред једне шиитске џамије у западном делу Багдада. Тада је експлозив активирао такође бомбаш-самоубица.

Такве самоубилачке нападе најчешће изводе сунитски џихадисти, укључујући и припаднике Исламске државе, који су од јуна заузели веће делове Ирака, пренела је агенција АФП.

То је био последњи у низу бомбашких напада у ирачкој престоници у којима је последњих дана на десетине људи погинуло.

Савет безбедности УН апеловао је на свет да помогне ирачкој влади и њеним безбедносним снагама у интензивирању борбе против исламистичких бораца.

У једногласно прихваћеном саопштењу 15 чланова Савета осудило је низ убистава и напада у Багдаду и околним провинцијама које спроводи Исламска држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи