Читај ми!

Стравична експлозија у Доњецку

Украјинска војска испалила тактички пројектил на хемијско постројење. Велика експлозија потресла град, за сада нема информација о могућим жртвама.

Проруске снаге у Доњецку оптужиле су украјинску војску за велику експлозију која је потресла град, јављају локални медији.

Један од лидера сепаратиста у Доњецку, Андреј Пуругин је рекао да су украјинске снаге на хемијско постројење испалиле тактички пројектил "Точка У", наког чега је уследила велика експлозија.

У експлозији није било жртава, јављају локални медији, преноси Раша тудеј.

Хемијска лабораторија почела је да мери могуће загађење ваздуха опасним материјама, а регионална администрација је саопштила преко свог сајта да нису прекорачене максималне дозвољиве концентрације загађивача, јавља Раша тудеј.

Дописник тог листа Роман Косаров на свом твитер налогу навео је да се експлозија чула у целом граду.

"Сада проверавамо информације да је за напад коришћена тактичка балистичка ракета СС-21", написао је Косаров, додајујћи да су на стадиону "Домбас Арена" у центру града разбијени многи прозори.

ТВ канал Живот Новости пренео је саопштење локалне милиције према коме је у нападнутој хемијској фабрици највероватније погођено складиште ТНТ-еа.

Ракета "Точка У" позната је у војној терминологији као "СС-21 скараб", у употреби је од 1989. године, тешка је две тоне, бржа је од звука и има домет до 120 километара. Може да носи пола тоне конвенционалног екслозива или нуклеарну главу снаге 100 кило-тона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи