Читај ми!

Почело укљањање барикада у Хонгконгу

Полиција Хонгконга уклонила је барикаде и шаторе у протестној зони преко пута луке Викторија, главног средишта демонстраната.

На стотине полицајаца, од којих су неки имали заштитне шлемове и штитове, стигли су рано јутрос у дистрикт Монг Кок ради рашчишћавања подручја, док су многи демонстранти још увек спавали, пренела је агенција АП.

Полицији је то трећа таква акција у последњих неколико дана, међутим кључна саобраћајница у подручју Адмиралти, недалеко од финансијског дела града, остала је и даље под окупацијом демонстраната, преноси Танјуг.

Дистрикт Монг Кок је рашчишћен за око пола сата, пошто већина демонстраната није пружила отпор.

Јавност Хонгконга, а посебно активисти, разбеснели су се пошто је пре два дана приказан снимак у којем полиција шутира демонстранта са лисицама на рукама.

Портпарол полиције Стив Хуи рекао је да су седморица полицајаца умешаних у инцидент привремено премештени, обећавши да ће надлежни органи спровести непристрасну истрагу.

Лидер Хонгконга Леунг Чун Јинг у четвртак је понудио лидерима студената разговоре о демократским реформама и то већ идуће седмице.

Леунг је рекао да су званичници преговарали са студентима преко посредника протеклих дана, али да су власти Хонгконга сада спремне да одрже разговоре о реформама.

Протест, у којем демонстранти траже оставку актуелног градског лидера и одржавање демократских избора 2017. године у Хонгконгу, траје од 26. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи