Читај ми!

Доњецк, десет жртава гранатирања

Најмање 10 особа погинуло у гранатирању Доњецка. Једна граната која је пала близу школе, убила је четири особе, док је друга погодила такси возило. У упоришту проруских побуњеника на истоку Украјине, данас почела нова школска година.

Како су саопштиле градске власти, реч је о највећем броју погинулих цивила у једном дану од 5. септембра када је ступило на снагу примирје, преноси Бета.

Четири одрасле особе су погинуле, а осам је рањено јутрос када је експлодирала граната поред школе у дисткрикту Кијевски, на четири километра од аеродрома који држе владине снаге.

У тренутку напада у школи се налазило 238 особа, укључујући 70 деце којима је данас био први дан у новој школској години. Школска година је у том региону због сукоба почела месец дана касније него у остатку земље.

Градске власти су раније саопштиле да је шест особа рањено у тој школи, а да су деца неповређена пошто су сишла у подрум.

Других шест особа је убијено, а једна је рањена када је граната погодила такси возило у којем су се налазили, додају власти.

Лавров: Масовне гробнице ратни злочин

У међувремену, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да је више од 400 тела пронађених у масовним гробницама у близини источног украјинског града Доњецка, ужасан доказ који указује на то да је почињен ратни злочин.

"Ово је очигледно ратни злочин. У масовним гробницама код Доњецка пронађено је већ више од 400 тела и ми се надамо да западне престонице неће заташкати ове ужасне чињенице", истакао је Лавров, а пренеле су РИА Новости.

"Очекујем да чујем јасан, непристрасан и одговоран одговор од међународних организација. ОЕБС већ ради на лицу места. Ми ћемо учинити све да се истина сазна и, наравно, проверити да ли је правда задовољена", рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Лавров је недавну тврдњу Кијева да ће спровести отворену и независну истрагу о наводном масакру, чим поврати контролу над тим подручјем, оценио као чисту хипокризију зато што су "ови злочини очигледно почињени када су украјинске снаге безбедности имале контролу над тим регионом".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи