Читај ми!

Пронађени припадници нацистичких јединица

У Немачкој идентификовано око 80 мушкараца и жена који су били у саставу специјалних нацистичких јединица за ликвидације – Einsatzgruppen. Немачким властима поднет захтев за покретање истраге.

Центар "Симон Визентал", који трага за последњим живим нацистима, доставио је немачким властима списак и тражи покретање истраге, преноси Бета.

Директор Центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф прошлог месеца је немачком правосуђу проследио списак са именима 76 мушкараца и четири жене који су били у саставу специјалних нацистичких јединица.

Зуроф је данас рекао да "понестаје времена" да се утврди да ли су осумњичени нацисти живи и да ли може да им се суди.

Свих 80 рођени су између 1920. и 1924. године.

Немачко министарство унутрашњих послова није коментарисало ову информацију, а министарство правосуђа је саопштило да је проследило детаље из писма тужиоцима који истражују злочине из времена нациста.

До сада је суђено само малом броју припадника ових нацистичких јединица, а већина је прошла некажњено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи