Читај ми!

У Сирији погинула Босанка, рањена Хрватица

У ваздушним ударима сиријске војске по положајима радикалних исламиста, припаднице Исламске државе, држављанка БиХ Фатима Махмутовић погинула, док је Хрватица муслиманске вероисповести Дора Билић рањена, јавља "Слободна Босна".

Фатима Махмутовић из насеља Сладна код Сребреника отишла је у Сирију у јесен 2013. заједно с млађим сином Јасмином, док се старији син Мирзет заједно са осталим припадницима Исламске државе бори у Сирији, више од годину и по дана, преноси Танјуг.

Током бомбаровања сиријског града Раке, рањена је Дора Билић из Загреба која је, према наводима Слободне Босне, прихватила ислам пре две године и доселила се, прво, у село радикалних муслимана селефија у Горњу Маочу код Брчког, где се убрзо удала и затим, заједно са супругом, отишла у рат у Сирију.

Попут других жена "светих исламских ратника" остала је у граду Раки у Сирији, док су њихови мужеви распоређени на ратиштима широм Ирака и Сирије, пренела је хрватска новинска агенција Хина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи