Читај ми!

Индија, oсуђена контроверзна политичарка

Контроверзна индијска политичарка и некадашња филмска звезда Џајалалита Џајарам осуђена је на четири године затвора због корупције чиме је окончан процес који је против ње трајао скоро две деценије.

Пемијерка државе Тамил Наду на југу Индије оптужена је још 1997. године да је на нелегалан начин стекла богатство када је полиција приликом претреса њене куће запленила велику имовину укључујући 28 килограма злата, 750 пари обуће и више од 10.000 сарија, преноси Танјуг.

Тужиоци су сматрали да је њена имовина која наводно укључује и два велика поседа у великој несразмери са њеном зарадом током првог министарског мандата од 1991. до 1996. године.

Џајалалита је проглашена кривом због "гомилања богатства несразмерно познатим изворима прихода", рекао је тужилац Бавани Синг новинарима у Бангалору, преноси АФП.

Судија јој је изрекао четворогодишњу затворску казну, као и новчану казну од 16 милиона долара која ће јој, ако не буде платила, бити преиначена у додатну годину затвора.

Са њом су осуђене још три особе, такође, на по четири године затвора, наводи Би-Би-Си.

Бивша глумица, која је на челу треће по снази партије у индијском парламенту, ужива велику популарност, а испред суда у Бангалору окупиле су се њене бројне присталице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи