Читај ми!

Авганистан, смрт вешањем због силовања

Суд у Авганистану, после кратког суђења, осудио је седам мушкараца на смрт вешањем, због пљачке и групног силовања четири жене.

Смртне казне су технички изречене за кривично дело оружане пљачке, мада је раније председник Хамид Карзаи позвао да мушкарци буду обешени, преноси Танјуг.

Овај случај изазвао је оштре протесте изван суднице.

Бучни демонстранти тражили су смртну казну, а аплауз се чуо пошто је први човек кабулске полиције Захир Захир позвао судије да мушкарци буду обешени.

"Желимо да буду обешени јавно, тако да би то била лекција за друге", рекао је Захир.

После изрицања пресуде, судија је рекао да седам осуђеника на смрт, има право на жалбу.

Суђење је трајало неколико сати. Локална телевизија је директно преносила процес на коме су оптужени мушкарци стајали пред судом обучени у традиционалну одећу и чекали пресуду, пошто су проглашени кривим за отмицу и сексуални напад жене из групе која се упутила у Кабул, на венчање.

Мушкарци, који су носили полицијске униформе и наоружани пушкама, зауставили су у раним јутарњим сатима 23. августа конвој аутомобила и из возила извукли четири жене, опљачкали их, тукли и онда силовали.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи