Читај ми!

Авијација САД у одбрани ирачке бране

Амерички војни авиони почели серију ваздушних напада на екстремисте "Исламске државе" близу бране Хадита у западном Ираку. То је први пут да делују у тој области у Ираку, кажу амерички званичници.

Америчка Централна команда саопштила је да су на захтев ирачке владе и у складу са мисијом да заштити америчко особље и објекте – амерички војни авиони почели нападе на терористе "Исламске државе" близу бране Хадита, у провинцији Анбар, преноси Бета.

Амерички удари, први у тој области, намењени су да заштите ирачке безбедносне снаге и сунитска племена које контролишу ту брану од виталног значаја.

САД су спровеле десетине ваздушних напада да подрже ирачке и курдске снаге које покушавају да зауставе напредовање екстремиста који су од јуна заузели велике делове територије на северу и западу Ирака и у Сирији.

Један амерички званичник је изјавио да се ти удари спроводе да би се спречила даља претња терориста ирачким безбедносним снагама које контролишу брану.

Амерички војни авиони извели су од почетка августа више од 130 ваздушних напада у Ираку на положаје екстремиста.

Борци "Исламске државе" су до сада напали неколико брана током њихове офанзиве и заузели су брану у Фалуџи. Такође су заузели највећу ирачку брану код Мосула, али су из ње потиснути уз помоћ америчких ваздушних удара.

Та група до сада није успела да заузме брану Хадита у западној провинцији Анбар, другу по величини ирачку брану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи