Читај ми!

Вакцина против еболе у новембру?

Светска здравствена организација саопштила је да ће вакцина против еболе бити доступна у новембру и да ће се прво вакцинисати медицинско особље. Претходно ће бити обављено клиничко испитивање.

Уколико се покаже безбедном, вакцина би могла да буде доступна у новембру ове године приоритетно медицинским радницима који се брину о оболелима, наведнео је у саопштењу Светске здравствене организације, преноси Танјуг.

СЗО је саопштила да је у западној Африци од еболе умрло више од 2.000 људи, а да је око 4.000 људи заражено у три земље које су најтеже погођене.

Од еболе је у Гвинеји, Либерији и Сијера Леонеу умрло 2.097 људи, док је регистровано 3.944 оболелих.

У биланс жртава нису укључени Нигерија и Сенегал у којима такође има оболелих од еболе, као ни Демократска Република Конго.

СЗО је саопштила и да оснива кризни центар за еболу, с циљем да заустави преношење болести у угроженим земљама у наредним шест месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи