Читај ми!

Путин: Без исхитрених закључака о несрећи

Руски председник Владимир Путин поручио је, у телефонском разговору са британским премијером Дејвидом Камероном, да је важно уздржати се од исхитрених закључака и политизованих саопштења док истрага о паду малезијског "боинга 777" на истоку Украјине не буде окончана.

Путин је рекао да корен трагедије лежи у сукобима у Украјини, укључујући регионе где се авион срушио и истакао решеност и спремност руске стране на помоћи у организацији и спровођењу детаљне истраге Међународне организације за цивилни саобраћај (ИЦАО) око свих околности катастрофе, саопштила је прес-служба Кремља, преноси Танјуг.

"Док она не буде окончана, важно је уздржати се од било каквих исхитрених закључака и политизованих изјава", рекао је Путин.

У телефонском разговору, који је иницирала британска страна, Путин је изразио саучешће Камерону због погибије британских грађана који су били у малезијском авиону.

Британски премијер је у разговору са Путином рекао да је обарање малезијског путничког авиона на истоку Украјине "апсолутно неприхватљиво" и да докази указују да иза тог догађаја стоје "проруски сепаратисти".

"Докази указују да су проруски сепаратисти одговорни и премијер је јасно ставио до знања да уколико Русија жели да кривицу усмери негде другде, они би морали да представе убедљиве и веродостојне доказе", наводи се у саопштењу Даунинг стрита о телефонском разговору Камерона са Путином, а преноси АФП.

Камерон је позвао Путина да искористи свој утицај код припадника проруских снага како би стручњацима био обезбеђен приступ месту пада летелице који би прикупили доказе и вратили тела настрадалих породицама.

"Г7 и ЕУ су у више наврата позивали председника Путина да прекине подршку сепаратистима и да ради са остатком света на проналажењу мирног решења. Неуспех Русије да то учини допринео је ужасној трагедији", наводи се у саопштењу.

"Министри спољних послова ЕУ састаће се у уторак у Бриселу како би размотрили додатне санкције Русији. Свет сада посматра и председник Путин мора да промени курс и ради на успостављању стабилности у источној Украјини", додаје се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару