Читај ми!

Експлозија у појасу Газе, страдала девојчица

Палестинска девојчица је страдала приликом експлозије ракете на северу појаса Газе. У току је потрага за тројицом израелских дечака несталих пре две недеље на Западној обали Израела. Група од 80 палестинских затвореника окончала је штрајк глађу.

Приликом експлозије ракете трогодишња палестинска девојчица је погинула, а повређено је још троје људи, преноси Танјуг.

Палестински званичник Ашраф ел Кидра рекао је да није јасно да ли је ракета погрешно испаљена или ју је пресрео израелски противракетни систем, пренео је АП.

Екстремисти из појаса Газе скоро свакодневно испаљују ракете на југ Израела, а израелска страна одговара ваздушним ударима.

Три израелска тинејџера, ученика верске школе, нестали су 12. јуна у подручју блока јеврејских насеља Гуш Ецион, недалеко од Хеброна.

Од тада је избило више сукоба између Палестинаца и израелске војске. Израел тврди да је Хамас одговоран за отмицу, али та екстремистичка група још увек није преузела одговорност.

Палестински затвореници су од 2012. године више пута штрајковали глађу, најчешће због држања у затвору без оптужнице и суђења.

Најновији штрајк започео је 24. априла, а окончан је данас,  после 63 дана, саопштио је палестински министар за затворенике Шавки ал Аиша. Он није обелоданио детаље договора о окончању штрајка.

У Израелу је затворено око 5.000 Палестинаца за разне прекршаје, почев од бацања каменица до смртоносних напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи