Читај ми!

Нове жртве на истоку Украјине

Седам украјинских војника страдало у борбама са проруским активистима, саопштавају званичници из Кијева. Истичу да је убијено и 300 припадника проруских снага, али нема потврде те информације. Владимир Путин и Петро Порошенко разговарали о детаљима мировног плана.

Седам украјинских војника погинуло је у ноћашњим борбама на истоку земље, рекао је портпарол кијевских снага, који тврди да је убијено и 300 припадника проруских снага.

Сукоби проруских и украјинских снага настављени су други дан заредом после најаве украјинског председника Петра Порошенка да ће ускоро прогласити једнострани прекид ватре, навео је АП.

Владислав Селезнов, портпарол украјинских снага на истоку, рекао је да је од четвртка седам војника убијено и 30 рањено код села Јампил, у региону Доњецк, као и да је убијено 300 припадника проруских снага, али та информација не може да буде потврђена.

Руски председник Владимир Путин изразио је забринутост због насиља украјинске војске, док НАТО саопштава да Русија јача своје снаге код украјинске границе.

Путин и Порошенко разговарали су у четвртак телефоном о детаљима мировног плана, а из канцеларије украјинског председника саопштено је да је он истакао да је неопходно увести ефикасне контроле границе и ослободити таоце.

Путин је данас председавао састанку националног Савета за безбедност, на којем је тема била криза у Украјини, саопштио је Кремљ не наводећи појединости.

Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина, рекао је да је руски председник наредио пре неколико недеља да се појача безбедност на руско-украјинској граници. Истакао је да је Москва изненађена изјавама о гомилању руских снага на границама.

Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио је јуче да се руске снаге поново гомилају на источној украјинској граници, што је назвао разочаравајућим кораком уназад. 

Уједињене нације су саопштиле да је 356 људи, укључујући 257 цивила, убијено од 7. маја на истоку Украјине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи