Читај ми!

Неодлучна Хилари Клинтон

Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон, иако инсистира да још није донела одлуку да ли ће се кандидовати на председничким изборима 2016, све више разлога износи зашто био то требало да учини.

Инсистирање републиканца на истрази о терористичком нападу у Бенгазију, када су живот изгубиле америчке дипломате, и њеној одговорности, подстиче је на кандидовање, рекла је Хилари Клинтон.

Каже да зна како да води кампању пошто је изгубила страначке изборе за номинацију 2008. године од садашњег председника Барака Обаме, а кандидатуром би урадила нешто за жене и девојчице за које осећа да их је разочарала те године.

С друге стране, Хилари Клинтон каже да постоје и разлози да се не кандидује.

"Заиста волим свој живот. Волим то што радим. Узбуђена сам што ћу постати бака на јесен", рекла је Клинтон током турнеје на којој представља своју књигу "Тешки избори".

У наступима и интервјуима, бивша прва дама јасно је ставила до знања да је већ озбиљно разматрала поновну кандидату за председника САД.

Агенција АП наводи да Хилари Клинтон већ има развијену мрежу присталица и финансијера и да за разлику од 2008. нема озбиљног противкандидата међу демократама.

Гостујући на телевизији Еј-Би-Си, на питање о истрази републликанаца о њеној улози током терористичког напада у Бенгазију, Хилари Клинтон је истакла да јој је то дало подстрек.

"То је још један разлог да се кандидујем, зато што не верујем да наша велика земља треба да игра у нижој лиги. Треба да будемо у првој", рекла је бивша државна секретарка.

У својим мемоарима је навела и да у њеној странци постоји погрешна родна политика. Пошто је републикански кандидат Џон Мекејн као своју кандидаткињу за потпредседника предаставио Сару Пејлин, Обамини сарадници су тражили од ње да је нападне.

"Тада сам рекла: 'Да је нападнем због чега? Зато што је жена?", написала је Хилари Клинтон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару